MARKETINGTOGO.NL

Boost your business!

Hoe affiliate programma’s werken

Partnerprogramma’s zijn een leuke manier om online geld te verdienen, zelfs als je geen eigen product of dienst te bieden hebt.

Affiliate-programma’s werken door online verkopers, voor wie externe marketeers hun producten en diensten voor een commissie kunnen promoten. Verkopers omarmen dit model omdat ze pas commissies betalen nadat er een verkoop is gedaan, waardoor het een echt prestatiemarketingmodel is. Voor hen is het alsof ze een extern verkoopteam hebben dat ze pas betalen als ze eerst betaald zijn.

Wat zijn affiliate programma’s?
Met partnerprogramma’s kunnen mensen zoals jij en ik geld verdienen door kopers door te verwijzen naar websites van online verkopers.

De aangesloten marketeer, dat ben jij of ik, fungeert als tussenpersoon die de koper naar de website van de verkoper stuurt waar de transactie plaatsvindt. Vervolgens betaalt de handelaar een aangesloten commissie aan jou of mij op basis van de voorwaarden van elke individuele overeenkomst voor het aangesloten programma.

De 3 partijen die deelnemen aan het affiliate programma zijn:

  • Jij, de affiliate
  • De online koper
  • De verkoopwebsite die het partnerprogramma beheert

Affiliate marketing definitie
Er bestaan veel definities van affiliate marketing, waaronder ‘een marketingregeling waarbij een online winkelier commissie betaalt aan een externe website voor verkeer of verkopen die zijn gegenereerd door zijn verwijzingen.’

Of affiliate marketing is ‘de kunst om de marketing van een handelaar beter te doen dan ze kunnen, en ervan te profiteren’. – Chris Sanderson.

Onze manier om het uit te leggen is dat affiliate marketing een internetmarketingmodel is waarmee je commissies kunt verdienen door producten of diensten van andere bedrijven (of mensen) te promoten. Wanneer een verkoop wordt gedaan, levert de product- of service-eigenaar de bestelling aan de koper en betaalt jou vervolgens een percentage van de winst.

Wat affiliate marketing zo aantrekkelijk maakt, is dat:

  • Je hoeft niet je eigen producten of services te maken
  • Je hebt niet te maken met voorraad
  • Je verzendt of levert geen goederen
  • Je verricht geen klantenservice

Affiliate marketing is jouw ticket voor een bedrijf aan huis dat jou de mogelijkheid geeft om een ​​onbeperkt inkomen te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *