MARKETINGTOGO.NL

Boost your business!

Fueld.nl: ‘Videomarketing: zo doe je dat!

Bron: https://fueld.nl/videomarketing-zo-doe-je-dat/

Tegenwoordig maken organisaties veel gebruik van videomarketing. Videomarketing zorgt namelijk meer conversies. Maar hoe maar zorg je ervoor dat de video aanslaat bij jouw doelgroep? In deze blog vertellen we je meer.

Voordat je begint met videomarketing is het van belang dat je bepaalt op welk kanaal je wilt adverteren. Er zijn veel mogelijkheden van kanalen voor videomarketing: Youtube, Instagram, Facebook en LinkedIn. Youtube is de grootste zoekmachine als het gaat om video’s. Het bereik is op dit kanaal is daarom ook erg groot. Dat betekent dat er een grote kans is dat jouw video’s hierop gezien worden! Maar vergeet niet te onderzoeken op welk kanaal jouw doelgroep zich bevindt, zodat je het beste resultaat uit video marketing haalt.

De lengte van de video

Wanneer je besluit om een video te gaan maken, moet je goed nadenken over het doel van de video en hoe je deze wilt behalen. Het is hierbij vooral belangrijk dat de duur van de video niet te lang is. Hoe korter, hoe beter. Geloof je dit niet? Kijk maar het succes van Snapchat! Korte video’s zijn tegenwoordig een trend. Als een video te lang duurt, is de kans groter dat de kijkers het wegklikken, vooral als het ook nog eens een advertentie is. Het voordeel van een korte video is dat de advertentiekosten lager zijn. Bij een korte video is het belangrijk dat je creatief nadenkt over de invulling en dat je jouw boodschap goed overbrengt.

Persoonlijk

Bij het maken van videocontent is het belangrijk dat je jouw video persoonlijk maakt. Op deze manier creëer je meer betrokkenheid bij jouw doelgroep. Mensen willen graag persoonlijk worden aangesproken. Je kunt bijvoorbeeld in je video laten zien hoe jouw organisatie van binnen eruit ziet. Door meer van jouw organisatie te laten zien, laat je zien hoe je als organisatie bent. Wanneer je een video persoonlijk maakt, is de kans groter dat de video langer bij de kijker blijft hangen.

Daarnaast kun je in je video interactief zijn met jouw doelgroep. Vaak is dit ook een manier om ervoor te zorgen dat je meer betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Stel een vraag in de video en laat de doelgroep reageren in de comments.

Soorten video’s

Er bestaan verschillende soorten video’s die jij als videomarketing kan inzetten voorbeelden hier van zijn:

  • Bedrijfsvideo
  • Voorstelvideo
  • Storyteliing
  • Introductievideo
  • Testimonialvideo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *